Go with your Flow

Posted by on mei 29, 2014 in Blog, Psychology
Go with your Flow

Op de top van ons kunnen ontstaat FLOW als het samenkomen van doen en zijn. Of anders gezegd, als actie die moeiteloos stroomt vanuit het zijn.”
Mihály Csikszentmihályi

Mihály Csikszentmihályi is de man met de prachtige achternaam die ons het begrip flow gaf. Flow is een mentale toestand waarbij een persoon volledig opgaat in zijn of haar bezigheden. “Als een stroom die je meevoert”, zoals de proefpersonen van Csikszentmihályi het aan hem beschreven. Volgens Csikszentmihályi wordt het gevoel van flow gevormd door een aantal kenmerken waaronder een duidelijk doel, verlies van zelf – en tijdsbesef, een bepaalde mate van controle over de situatie en evenwicht tussen de taak en de eigen vaardigheden.

Flow, the secret to happiness
“Wat maakt een leven waard om geleefd te worden”? Csikszentmihályi constateerde dat geld ons niet gelukkig maakt. Sinds 1956 is ons persoonlijk inkomen verdriedubbeld maar ons geluk niet toegenomen. Waar in ons dagelijks leven voelen we ons echt gelukkig? Voor een antwoord op die vraag kijkt hij naar degene die plezier en blijvende bevrediging vinden in activiteiten die zorgen voor een gevoel van flow.

De juiste fit
Volgens Csikszentmihályi ontstaat een gevoel van flow daar waar doen en zijn samenkomen. Of, in mijn eigen woorden, daar waar je uiterlijke wereld, je gedrag (doen) en je innerlijke wereld, wie je bent (zijn) op elkaar aansluiten. Leven en werk geeft voldoening als het overeenstemt met je archetypische aanleg en talenten. Archetypen geven van binnenuit vorm aan je persoonlijkheid en hun energie komt vrij als je in de buitenwereld een rol vervult die daarop aansluit. Je krijgt zaken makkelijk voor elkaar, tegenslagen zijn opeens uitdagingen en je zit goed in je vel. Je straalt gewoon uit dat je in de juiste rol zit en onvermijdelijk zien anderen dat ook. De kans is groter dat je effectief en succesvol bent.

Als je leeft en werkt naar je talenten, werk je in je ‘flow’. Je doet dan de dingen die bij je passen. Je werk geeft je meer voldoening en plezier want het is voor jou zinvol en je krijgt er energie van. Tegelijkertijd bereik je meer omdat je doet waar je goed in bent.

Circle of Energy

Circle of Flow
Om dat nog verder te verduidelijken maak ik gebruik van een simpel model naar analogie van Covey’s Circle of Influence, de Circle of Flow. De Circle of Flow helpt bij de keuze waar we onze tijd en energie op willen richten.

Stel je eens alle dingen voor die je doet; dingen op je werk, thuis, je hobby’s. Al deze dingen vallen binnen je Circle of Energy. Sommigen komen overeen met wie je bent en vallen binnen je Circle of Flow. Als je werkt naar je talenten, werk je in je “flow”. Daar krijg je energie van. Werk je daarbuiten, dan kost het energie en kan je opbranden. Vuistregel is dat je minstens 20% van je werktijd in je “flow ” moet zitten om goed tot je recht te komen.

cirkel met pijlen

Een paar voorbeelden van zaken die we doen op ons werk. Sommigen geven die activiteiten energie (Circle of Flow) en bij anderen kost het energie (Circle of Energy).

– Constructief feedback geven aan collega’s
Circle of Flow: Wijze en Verzorger
Circle of Energy: Strijder en Regelaar

– Zakelijk netwerk bijhouden
Circle of Flow: Regelaar en Strateeg
Cirlce of Energy: Wijze en Inspirator

– Nieuwe producten ontwikkelen
Circle of Flow: Inspirator, Speler
Circle of Energy: Strateeg, Regelaar

Door je te focussen op zaken die niet aansluiten bij wie je bent, je Circle of Energy, in plaats van op iets wat wel aansluit bij wie je bent, verkleint je Circle of Flow. Effectieve mensen proberen hun Circle of Flow uit te breiden (zie beeld hiernaast).

Steeds als je jezelf voor de keuze geplaatst ziet of je iets wel of niet gaat doen kun je jezelf de vraag stellen ‘In hoeverre past deze rol bij mij’? In hoeverre is sprake van een match? Als je ontkennend antwoord, realiseer je dan dat je kostbare tijd en energie verdoet. Ga iets anders doen en richt je energie op een gebied waar je wel een verschil kunt maken.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Reken uit (ter beveiliging) *